Pokud máte rádi italskou kuchyni, jistě jste již doma zkoušeli italské zeleninové omáčky, které jsou typickým podkladem většiny pokrmů. Patříte mezi lidi, kteří milují pizzu, ale nikdy se vám nepodaří rajčatový základ tak chutný, jako vám jej naservírují v pizzerii?
Měsíček lékařský je nezaměnitelnou bylinou s květenstvím sytě oranžové barvy. Pro jeho léčivé vlastnosti se z něho chystá tinktura pro vnitřní i vnější použití, jistě jsou vám známé také krémy s měsíčkem lékařským, z květů se připravuje čaj a v neposlední řadě je hojně využívaný měsíčkový olej.
Polévka je grunt! S tímto výrokem nemůže souhlasit jen málokdo. V zimě dokáže zahřát, a to nejen v žaludku, ale i u srdce. V létě si zas můžeme vychutnat různé chladné varianty polévek. Jestli také patříte mezi milovníky tohoto pokrmu, určitě máte i své oblíbené recepty.
Rýže je nízkokalorická a milujeme ji všichni. Ať už nasladko, či naslano, pochutnáme si na ní vždy. A to nemluvě o těch druzích, které nám obchody běžně nabízí. Jasmínová je ideální k masu, kulatozrnná nejlépe do rizota, basmati prakticky k jakémukoliv jídlu.
Sýr je chuťově dokonalý. Některé druhy jsou dokonce velmi zdravé a lze je jíst na mnoho způsobů. Na mase, na chlebu, těstovinách, no, jednoduše všude, kde nás napadne. Čerstvý nesolený sýr je také vynikající v dezertech a jiných sladkých jídlech.
Doktoři, ale i odborníci na výživu a fitness trenéři říkají, že bychom se měli vyvarovat konzumaci červeného masa. Ovšem to jistě neznamená, že ho nadobro vyřadíte z jídelníčku. Takové maso obsahuje velké množství bílkovin a železa.
Kvalitní polévka bez přidaných glutamátů z bujonů je vydatná, obsahuje velké množství minerálních látek a také dokáže zasytit. Při nemoci nám zase uleví například od ucpaného nosu nebo nám pomůže při chřipce. Hovězí vývar tělu doplní potřebný kolagen.