Nejen majonéza, i jiné potravinové doplňky obohatí vaše jídlo k dokonalosti. Tyto méně známé přísady zvýrazní chuť masa, ale i mnoha jiných jídel. Zjistěte, jaké doplňky můžete připravit k jídlu. Klidně i k těstovinám, bramborám nebo rýži.
Jestli trpíte na intoleranci laktózy nebo jen hledáte zdravější alternativu mléka, které bude obsahovat více vápníku než to kravské, vyrobte si v pohodlí domova rostlinné mléko.
Máte rádi sýry? Tak určitě znáte slaný sýr feta, který patří mezi ty oblíbené. Svému tělu jeho konzumací dodáte vápník a vitamin A.
Mnoho lidí přestalo kupovat uzeniny v obchodě. To má samozřejmě hned několik důvodů. Jedním z hlavních je pochybnost o kvalitě. Složení si sice můžeme přečíst na etiketě nebo nám ho řeknou u pultu, nikdy ale nevíme, jak staré tyto uzeniny jsou.
Mouky všeho druhu patří mezi základní přísady v každé kuchyni. Nepoužíváme ji jen při pečení vánočního cukroví, ale při výrobě prakticky jakéhokoli pečeného dezertu a domácího pečiva.
Klasika je známá již desetiletí. Sendvič, to jsou dva plátky chleba, mezi které se vloží šunka, sýr a možná kousek zeleniny. Dávno jsou doby, kdy tomu tak bylo.
Knedlíčky jsou chutným doplňkem silného hovězího nebo kuřecího vývaru, ale také přílohou k různým typům masových pokrmů. Zvlášť dobré jsou s dušeným masem. Jejich nespornou výhodou je, že jsou rychlé a jednoduché na přípravu.