Toto ovoce zná už jen málo lidí, a proto jen málokdo zná i jeho velmi prospěšné zdravotní účinky.
Nakládané papriky, okurky nebo houby jsou skvělým nápadem na občerstvení během večírku nebo jako doplněk k hlavnímu jídlu. Ochutnali jste ale už někdy nakládané ředkvičky? Jejich chuť je nezaměnitelná a navíc jde o hodně zdravé občerstvení.
Zamezit plýtvání je hlavní heslo dnešní doby, protože ceny potravin rostou raketově vzhůru nejen vlivem inflace. A co udělat s kuřecími nebo kachními kůžemi, které se nehodily do připravovaného receptu kvůli vysokému obsahu tuku?
Zapečená bageta je už po desetiletí oblíbenou svačinou, která se dnes, v éře street food módy, opět vrací na vrchol. Není se čemu divit, protože dobře připravená zapečená bageta s kvalitními surovinami je lahůdkou pro všechny mlsné jazýčky.
Už tisíciletí tuto surovinu znali naši předkové jako balzám těla nebo talisman pro boj s nemocemi. Taoisté věřili, že je to jídlo bohů. Dnes ji používáme jako dochucovadlo do jídel i koktejlů.
Vepřové sádlo není nic jiného než skvělá mast. Někteří jsou znechucení ho používat, jiní na něj nedají dopustit. Jeho velkou výhodou je, že se dá velmi jednoduše připravit doma.
Šťáva z kdoule je velmi zdravá i chutná. Nejen kvůli její chuti, ale i kvůli jejím zdravotním účinkům bychom ji měli mít doma. Šťáva se může přidat do zimního čaje nebo zpracovat a zavařit.