Z výletu do lesa nebo do parku se často vracíme s kapsami plnými kaštanů a žaludů. Není ale od věci nasbírat si také pár červených jeřabin, které vykazují mnoho léčivých vlastností.
Podzim bez kaštanů? To si málokdo dokáže představit, tím spíše děti, které milují sbírání kaštanů během procházek. V deštivých dnech z nich pak vyrábějí různá zvířátka, protože jsou skvělým materiálem pro kreativní tvoření.
Šťáva ze švestek je nápoj s úžasnými vlastnostmi, který se doporučuje pít zejména lidem se střevními problémy. Příznivě působí na celé tělo, dodává energii a zlepšuje imunitu. Jak připravit šťávu ze švestek? Proč pít šťávu ze švestek?
Cibule je jedním z nejzdravějších druhů zeleniny a hlavně v podzimním a zimním období jsou stále populárnější domácí sirupy nebo tinktury. Vyrobit si můžete i domácí čaj z cibulových slupek, který vám pomůže přirozeně posílit imunitu a předcházet nemocem.
Kdoule patří mezi netradiční ovoce, které se pomalu dere do tuzemských spižíren. V syrové formě chutná trpce, ale v marmeládách nebo ve formě šťávy je výborné.
Každá rodina má svůj osvědčený recept na přípravu palačinek, které chutnají dětem a dospělým k snídani, k obědu i namísto dezertu či večeře. Palačinky jsou ideální jídlo, protože jsou rychle hotové a jejich přípravu zvládne úplně každý.
Dobrý vývar je lékem na nachlazení, zimu i hlad. Každá rodina má vlastní recept, kterého se drží. Jestli chcete vyzkoušet něco nového a užít si nejen úžasnou chuť, ale také nádhernou vůni, měli byste vyzkoušet tento kulinářský experiment.