Organic Farm Honey Jars With Honeycombs

Všechny druhy medu působí blahodárně na lidské zdraví. Některé pomohou s konkrétními problémy

Med je známý svými kosmetickými, ale také léčivými účinky. Lidé ho využívají už mnoho staletí nejen k dochucení pokrmů, ale hlavně jsou díky němu zdravější. Dnes najdete již mnoho druhů medu, které se hodí na různé problémy. Představíme některé z nich a ukážeme si, k čemu jsou vhodné a jaký je nejlepší.

Na kašel zvolte ten z medovice

Med, který utiší kašel, zvlhčí hrdlo nebo pomůže v boji s nachlazením – to je med získaný z jehličnaté medovice. Pomůže také při srdečních problémech a poradí si se zácpou. Akátový med je oblíbený hlavně pro své posilující účinky. Slouží při problémech s trávicích traktem, ale také je účinný v boji proti zánětům močového měchýře. I tento med můžete použít, pokud jste nachlazení.

Med, který je znám pod jménem vícekvětý, je velmi oblíbený v případě psychického vyčerpaní. Oslaďte si s ním čaj nebo dezerty. Hodí se také pro alergiky, protože zmírní příznaky onemocnění dýchacích cest. Řepkový med je nejlepší volbou pro nemocná játra nebo při problémech se srdcem. Pokud jste se spálili, med můžete použít jako první pomoc na zklidnění pokožky.

Zdroj obrázku: Freepik

Většina druhů medu poslouží jako záchrana před nachlazením

Med z pohanky je velmi oblíbený, protože šetří naše játra, dokáže také pomoci s léčbou anémie nebo se hodí těm, kteří se potýkají s kardiovaskulárními problémy. Limetkový med je zase skvělý na nemoci horních cest dýchacích, protože působí diaforeticky a expektoračně. Ať zvolíte jakýkoli med, rozhodně to nebude špatná volba.

Jak ale poznat ten pravý med? Je důležité ho nekupovat v supermarketech, ale raději zvolit včelaře, u kterého budete vědět, že svůj med dělá poctivě. Správně zpracovaný a skladovaný med by měl vydržet i několik měsíců. Hodit se bude například na přípravy vánočního cukroví, protože se přidává do perníčků. Lidé si ho ale také mažou na čerstvý rohlík nebo přidávají místo cukru do čaje.

Zdroj: https://www.purewow.com/food/types-of-honey