Klasické bramboráky se snadno promění v jedinečný chuťový zážitek. Do varianty s houbami se zamilujete
Jak ozvláštnit bramborák? A je to vůbec potřeba? Bramboráky jsou skvělé a jako takové jsou přímo stvořené pro různá oživení pomocí dalších druhů zeleniny a jiných surovin. My vám dnes představíme ty nejvoňavější a nejkřupavější bramborové placky, jaké jste kdy jedli. Vdechněte tradiční cmundě nový rozměr.
Na houbové bramboráky budete potřebovat:
- 800 g brambor,
- 300 g hříbků nebo jiných hub,
- 6 lžic hladké mouky,
- 2 lžíce bramborového škrobu,
- 1 vajíčko,
- 1 lžíci másla,
- 2 lžičky majoránky,
- 2 stroužky česneku,
- 2 lžičky drceného kmínu,
- sůl a pepř podle chuti,
- olej na smažení.
Návod na přípravu:
Oloupejte brambory a nastrouhejte je na hrubém struhadle do misky, nebo lépe do cedníku. Brambory osolte a nechte asi deset minut stát, aby pustily přebytečnou vodu, kterou z nich slijte a důkladně vymačkejte (můžete použít uzlíček z čisté utěrky, ve kterém brambory důkladně vyždímete).
Očistěte houby a nakrájejte je na větší kousky. Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm hříbky s trochou soli dozlatova.
Vymačkané brambory vložte do hlubší mísy, přidejte k nim restované hříbky, vyklepněte jedno vajíčko, prolisujte dva stroužky česneku a dokořeňte majoránkou, kmínem, mletým černým pepřem a podle chuti dosolte. Nakonec vše zasypejte hladkou moukou a bramborovým škrobem a vypracujte homogenní husté těsto.
Na plotně opět rozehřejte pánev, tentokrát s vyšší vrstvou rostlinného oleje. Když je horký, stáhněte plamen na střední úroveň. Odeberte z misky s těstem jednu plnou naběračku a nalijte ji na horkou pánev a případně směs rozprostřete po celé její ploše do tenké placky. Smažte bramborák z obou stran asi 5 až 8 minut, dokud nezezlátne, pak placku vyjměte z pánve a nechte okapat od přebytečného oleje na talíři vyloženém papírovými utěrkami.
Takto zpracujte všechno těsto a bramboráky ještě čerstvé (anebo i později studené) podávejte.
Zdroj: https://nadiashealthykitchen.com/mushroom-stuffed-potato-cakes/