Amazing Shot Of Eggshells Isolated On Orange Background

Konzumace vaječných skořápek je prospěšná, ale pouze v jediné podobě

Vejce jsou velkým zdrojem vápníku, zinku i železa. Vaječné skořápky jsou však nepoživatelné, a tak se do pokrmů rozhodně nedávají. Co všechno obsahují vejce a proč se skořápky nepoužívají? Zjistěte veškeré podrobnosti.

Ve vejcích najdete velký obsah bílkovin, ale také železa, zinku a vápníku. Vedle bílkovin najdete ve vejcích také kolagen, který má pozitivní účinky na svaly, klouby i celou kůži. Mnoho zdravých živin i vitamínů najdete nejen uvnitř vejce, ale také ve skořápce. Proto na trhu najdete také prášek ze skořápek, který v sobě nese mnoho živin.

Zdroj obrázku: Freepik

Jsou vaječné skořápky poživatelné?

Ano. Sotva je pozřete v klasickém stavu, budete je muset rozdrtit na prach. Prášek ze skořápek vajec pomůže vybudovat svaly a vstřebávat přebytečné tuky. Proto se často doporučuje při redukci váhy. Pomáhá také uklidnit bolavé klouby i svaly, přidává se často do polévek nebo výživných koktejlů. Vaječné skořápky jsou často také součástí omáček. Příprava takového prášku je velmi snadná

Pro přípravu prášku nepotřebujete žádné složité ingredience

Abyste si mohli připravit vlastní prášek z vaječných skořápek, budete jich potřebovat asi 12. V ideálním případě se bude jednat o vejce z ekologického zemědělství, to hlavně kvůli nejvyššímu možnému počtu živin.

Zdroj obrázku: Freepik

Skořápky důkladně umyjte a nalijte na ně horkou vodu. Poté skořápky vařte alespoň čtvrt hodiny na mírném ohni, po uvaření sceďte a nechte je uschnout. Po zaschnutí skořápky rozložte na pečicí plech a vložte do trouby, kde je nutné je péct alespoň deset minut při 100 °C.

Nakonec nechte skořápky vychladnout a rozdrťte je v misce nebo je rozmixujte v mlýnku na kávu či v hmoždíři. Díky tomu získáte naprosto dokonalý prášek ze skořápek, který můžete přidat do každého receptu. Získáte tím mnoho živin do svého těla a podpoříte tak své zdraví.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/eggshells-benefits-and-risks