Krůtí guláš s mrkví a čerstvým zázvorem okouzlí lehce pikantní chutí a vůní plnou bylinek
Zvláštně pikantní a mírně nasládlá kořeněná chuť. To je charakter guláše z krůtího masa, který vám dnes představíme. Výjimečná chuť pochází z velkého množství použité mrkve a také z čerstvého zázvoru a zelených bylinek, kterých je guláš plný a které nejenže mu propůjčí neopakovatelné aroma, ale také spoustu vitaminů a minerálů.
Ingredience:
- 1 kg krůtích prsíček,
- 1 kg mrkve,
- 2 ks cibule,
- sušené či čerstvé zelené bylinky (celerová nať, koriandr nebo libeček),
- olej,
- sůl,
- nové koření,
- bobkový list,
- drcený kmín,
- česnek,
- červená paprika,
- asi 4 cm čerstvého zázvoru,
- rajčatový koncentrát,
- pepř,
- 1 lžička másla.
Návod na přípravu:
Krůtí prsa opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte je na menší kostky.
Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka či na menší kousky podle vašich preferencí. Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
Na kamnech rozehřejte hrnec s rostlinným olejem a osmažte na něm cibuli dorůžova. Přidejte masové kostky a restujte dozlatova. Do hrnce k masu přisypejte mrkev a zázvor, obojí lehce orestujte a zalijte vodou. Přidejte sůl, pepř, drcený kmín, nové koření a bobkový list a duste maso doměkka.
Když je maso téměř hotové, přilijte do omáčky rajčatový koncentrát a přidejte prolisovaný česnek a čerstvé či sušené bylinky (čerstvé omyjte, osušte, odstraňte tuhé stonky a nasekejte nahrubo). Poduste a zjemněte máslem, případně i lžící sladké smetany.
Výsledná omáčka by měla být hustá, voňavá a jemně pikantní po zázvoru. Pokud chcete guláš hustší, můžete ji podle chuti zahustit jíškou nebo moučnou záklechtkou (trochu mouky smíchejte s vodou na hustou kaši, kterou pak vlijte do omáčky) a ještě trochu poduste.
Hotový guláš podávejte čerstvý anebo i pár dní uleželý (každý den chutná lépe a lépe) s bramborem, knedlíkem, chlebem či těstovinami.
Zdroj: https://www.finecooking.com/recipe/turkey-soup-with-ginger-lemon-mint