Hot Goulash Soup With Meat Potatoes

Krůtí guláš s mrkví a čerstvým zázvorem okouzlí lehce pikantní chutí a vůní plnou bylinek

Zvláštně pikantní a mírně nasládlá kořeněná chuť. To je charakter guláše z krůtího masa, který vám dnes představíme. Výjimečná chuť pochází z velkého množství použité mrkve a také z čerstvého zázvoru a zelených bylinek, kterých je guláš plný a které nejenže mu propůjčí neopakovatelné aroma, ale také spoustu vitaminů a minerálů.

Ingredience:

  • 1 kg krůtích prsíček,
  • 1 kg mrkve,
  • 2 ks cibule,
  • sušené či čerstvé zelené bylinky (celerová nať, koriandr nebo libeček),
  • olej,
  • sůl,
  • nové koření,
  • bobkový list,
  • drcený kmín,
  • česnek,
  • červená paprika,
  • asi 4 cm čerstvého zázvoru,
  • rajčatový koncentrát,
  • pepř,
  • 1 lžička másla.

Návod na přípravu:

Krůtí prsa opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte je na menší kostky.

Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka či na menší kousky podle vašich preferencí. Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.

Zdroj obrázku: Freepik

Na kamnech rozehřejte hrnec s rostlinným olejem a osmažte na něm cibuli dorůžova. Přidejte masové kostky a restujte dozlatova. Do hrnce k masu přisypejte mrkev a zázvor, obojí lehce orestujte a zalijte vodou. Přidejte sůl, pepř, drcený kmín, nové koření a bobkový list a duste maso doměkka.

Když je maso téměř hotové, přilijte do omáčky rajčatový koncentrát a přidejte prolisovaný česnek a čerstvé či sušené bylinky (čerstvé omyjte, osušte, odstraňte tuhé stonky a nasekejte nahrubo). Poduste a zjemněte máslem, případně i lžící sladké smetany.

Výsledná omáčka by měla být hustá, voňavá a jemně pikantní po zázvoru. Pokud chcete guláš hustší, můžete ji podle chuti zahustit jíškou nebo moučnou záklechtkou (trochu mouky smíchejte s vodou na hustou kaši, kterou pak vlijte do omáčky) a ještě trochu poduste.

Hotový guláš podávejte čerstvý anebo i pár dní uleželý (každý den chutná lépe a lépe) s bramborem, knedlíkem, chlebem či těstovinami.

Zdroj: https://www.finecooking.com/recipe/turkey-soup-with-ginger-lemon-mint