Podzim se kvapem blíží a s ním míří ke konci zahrádkářská sezóna. Co to ale znamená? Ano, myslíte správně – období sklizně. Obzvláště výborná jsou v tomto období rajčata. Právě ta se pyšní svojí šťavnatostí a masitostí.
Léto se pomalu blíží ke konci a právě s ním se kvapem blíží sklizeň na zahrádce. Jakkoli radostné toto období je, mohou nastat problémy s tím, že sklizenou zeleninu či ovoce nemáme jak zpracovat.
Spolu s podzimem pomalu, ale jistě přichází i období sklizně. Právě v tom se ale často stává to, že se nám od určité suroviny nakupí větší množství, než jsme schopni ujíst.
Podzim se blíží a na co by se většina z nás měla těšit víc než na povidlové koláče či buchty přesně jako od babičky. Zárukou kvality jsou pak jistě domácí povidla. Ta tyto jednoduché recepty pozvednou na úplně jinou úroveň.
Itálie, to je země zaslíbená pro gastronomii. Světu dala desítky skvělých receptů. A přitom se Italové tradičně zaměřují na relativně jednoduchá jídla z několika málo ingrediencí, které však během staletí dovedli k naprosté dokonalosti.
Na své imunitě bychom měli pracovat opravdu každý den, zvlášť v podzimních a zimních měsících, kdy může být oslabená vlivem nejen nízkých teplot, ale také nedostatku vitaminů. Ovoce už si neutrhneme čerstvé a zelenina už je dávno sklizená.
Zavařování je stará metoda konzervace potravin, která umožňuje zachovat čerstvost ovoce, zeleniny a dalších dobrot po celý rok. Tradičně se při sterilizaci používá hrnec s vodou, ale existuje také modernější přístup – zavařování v troubě.