Dietary Salad Proper Nutrition With Chicken Eggs

Salát z vajíček je oblíbenou pochoutkou. Udělejte si ho o něco zajímavější

Salát z vajec je jistě velkou pochoutkou a máme jej rádi všichni. Takový salát je velmi oblíbený především na Velikonoce, protože se dělá z vajec, která zbyla z předchozího dne. Tento vaječný salát je žlutozelenou pochoutkou, jako stvořenou k jarní večeři nebo jako zdravá svačina či lehký oběd do práce?

Připravte si tyto suroviny

  • Vejce 6 kusů natvrdo uvařených
  • Zavařený křen 100 gramů
  • Řeřicha 1 velká hrst
  • Nakládané houby 1 střední sklenice
  • Olivový olej 2 polévkové lžíce
  • Pepř a sůl
  • Jablečný ocet k pokapání
  • Brambory 5 kusů

Postup přípravy

Uvařte vejce nebo použijte ty, které vám zbyly ze včerejška. Nakrájejte je na kostičky a nasypte je do větší mísy. Uvařte brambory ve slupce a nechte je vychladit. Jakmile budou studené, nakrájejte je na kostičky a přidejte k vajíčkám. Nyní připravte houby – vylijte je do cedníku a okapané houby přidejte do misky s vajíčky a bramborami. Veškeré suroviny v míse promíchejte a pokapejte olivovým olejem, dochuťte pepřem a solí. Nyní je čas přidat řeřichu. Přijdete například půlku množství řeřichy, ochutnejte salát a poté opět přidejte, záleží na vaší chuti. Až vaječný salát dochutíte, pokapejte ho jablečným octem.

Lze obměňovat

Na vaječném salátu je ideální to, že jej můžete podle své chuti obměňovat. Místo řeřichy můžete použít pažitku, která také roste na začátku jara a je plná vitamínů. Místo nakládaných hub můžete použít sterilované okurky. Také lze přidat tvaroh nebo majonézu. Někdo má rád v salátu i jarní medvědí česnek. Je jen na vás a vaší chuti, jaké ingredienci dáte přednost. Salát podávejte s čerstvým rohlíkem, bagetou nebo celozrnný chlebem. Nebo si k němu dopřejte pouze zeleninovou oblohou – okurky, ředkvičky či hlávkový salát. Přejeme dobrou chuť.