Salát z vajíček je oblíbenou pochoutkou. Udělejte si ho o něco zajímavější

Salát z vajec je jistě velkou pochoutkou a máme jej rádi všichni. Takový salát je velmi oblíbený především na Velikonoce, protože se dělá z vajec, která zbyla z předchozího dne. Tento vaječný salát je žlutozelenou pochoutkou, jako stvořenou k jarní večeři nebo jako zdravá svačina či lehký oběd do práce?

Připravte si tyto suroviny

  • Vejce 6 kusů natvrdo uvařených
  • Zavařený křen 100 gramů
  • Řeřicha 1 velká hrst
  • Nakládané houby 1 střední sklenice
  • Olivový olej 2 polévkové lžíce
  • Pepř a sůl
  • Jablečný ocet k pokapání
  • Brambory 5 kusů

Postup přípravy

Uvařte vejce nebo použijte ty, které vám zbyly ze včerejška. Nakrájejte je na kostičky a nasypte je do větší mísy. Uvařte brambory ve slupce a nechte je vychladit. Jakmile budou studené, nakrájejte je na kostičky a přidejte k vajíčkám. Nyní připravte houby – vylijte je do cedníku a okapané houby přidejte do misky s vajíčky a bramborami. Veškeré suroviny v míse promíchejte a pokapejte olivovým olejem, dochuťte pepřem a solí. Nyní je čas přidat řeřichu. Přijdete například půlku množství řeřichy, ochutnejte salát a poté opět přidejte, záleží na vaší chuti. Až vaječný salát dochutíte, pokapejte ho jablečným octem.

Čtěte také:  Dokonale nadýchané croissanty i bez kynutí: s naším receptem nešlápnete vedle

Lze obměňovat

Na vaječném salátu je ideální to, že jej můžete podle své chuti obměňovat. Místo řeřichy můžete použít pažitku, která také roste na začátku jara a je plná vitamínů. Místo nakládaných hub můžete použít sterilované okurky. Také lze přidat tvaroh nebo majonézu. Někdo má rád v salátu i jarní medvědí česnek. Je jen na vás a vaší chuti, jaké ingredienci dáte přednost. Salát podávejte s čerstvým rohlíkem, bagetou nebo celozrnný chlebem. Nebo si k němu dopřejte pouze zeleninovou oblohou – okurky, ředkvičky či hlávkový salát. Přejeme dobrou chuť.